31 Ocak 2009 Cumartesi

Katar Topçuları ..

Yaşı ilerlemiş futbolcuların para için Katar'a gitmesi belki bir ölçüde anlaşılır karşılanır. Ancak 32-33 yaşına gelmemiş futbolcuların vizyon yerine maddiyati tercih etmesi anlaşılabilir gibi değil. Çünkü kimi zaman onların Avrupa'da yakalayacağı vizyon, Katar'da alacakları paradan çok daha fazlasını hem maddi hem de manevi yönden onlara verir. Ancak bunu göz önüne alamayacak kadar para düşkünü olan bu futbolcular, bir anlamda kendi kariyerlerini ikinci plana atıp, sadece para için futbol oynamaya devam ederler.


Rafael Sobis



Rafael Sobis Internacional formasıyla henüz 19 yaşındayken 35 maçta 19 gollük bir seri yakalamıştı.Bir sezon sonra Libertadores finalinde Sao Paolo'ya attığı gollerle takımına kupayı kazandırmıştı. Ardından içinde Milan'da olmak üzere birçok Avrupa devinin transfer listesine girmiş,o günkü şartlar içinde en uygun teklifi yapan Betis'e 9 milyon euro'ya gitmişti. Brezilya milli takımına kadar yükselen Rafael Sobis'in, bir sezon sonraki tercihi ise ona en çok parayı veren Katar'ın Al-Jazire kulübü oldu. Henüz yaşı 22.Şimdi ise Avrupa'nın adını sanını unuttuğu bir topçu. Ama tabii parası var (!)

Pascal Feindouno


Gine'nin yatiştirdiği kuşkusuz en büyük yetenek. Bordeaux'ta başladığı kariyerine, Saint Ettienne formasıyla kendini dünyaya tanıtarak devam ettirdi. Saint Ettienne de çıktığı 135 maçta 33 golü, 40'ın üzerinde assisti var. Ayrıca Gine milli takımının da kaptanı. Yattara onun yedeği. 7 milyon euro'ya Al-Sadd kulübüne gitmeden önce Rafa Benitez'in Liverpool'un sağ kanadına düşündüğü isim.Şimdi olsa sağ açık arayan Real Madrid'e gidemez miydi, o parayı ona Real veremez miydi düşündürücü.

Hiç yorum yok: