24 Ocak 2009 Cumartesi

Keyif alan oldu mu ?


"Takımıma sonuna kadar güveniyorum. Hem ortaya konulacak futbol, hem de alınacak skor konusunda tribünlerin desteğini tam olarak arkamızda görmek istiyoruz. Onlara iyi futbol izleteceğimizden şüphemiz yok. Oyuncularım sahada keyif alacak, tribünleri mutlu edecek". Bunlar Mustafa Denizli'nin maçtan önceki sözleriydi. Sahada ise bitkin, doğru düzgün 3 pas yapamayan, kimin nerede oynadığı belli olmayan bir Beşiktaş vardı. Tabela 1-0 Beşiktaş lehine.Golü atan Denizlisporlu Kratochvil. Keyif alan var mı bilmiyorum ama verem olan çoktur. Denizli'nin açıklamalarıyla sahaya yansıyanlar uymamaya devam ediyor. Acaba çok emin konuştuğu şampiyonluk konusunda ona güvenmeli mi diye de sormadan edemiyor insan.

23 Ocak 2009 Cuma

İkinci yarının ilk derbisi ne getirir ?


Pazar günü Kadıköy'de karşılaşacak olan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi her iki takımında hedefi mutlak galibiyet. Fenerbahçe cephesinde Luis Aragones'in hazırlık maçlarında sürekli as takıma görev vermesi, takımın uyum sorununu en aza indirmeye çalışması ve ilk 11'deki hiçbir oyuncusunu kaybetmemesi takımın bu maça hazır olduğunun belirtileri .Hafta içinde Alex De Souza ve Roberto Carlos'la sözleşme yenilemeleride takım için artı motivasyon. Sakatlıktan çıkan Semih de oynaması halinde Fenerbahçe için bu maçta itici bir güç olacaktır. Trabzonspor'da ise camianın bu maçtan galibiyet beklemesi takımı ateşliyor. Ancak Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor'un derbilerdeki dikkat çekici başarısızlığı ortada. Ersun Yanal'ın derbilerdeki cesur,saldırgan futbol anlayışının takıma zarar verdiği görülüyor. Bu sezon Galatasaray'a karşı çok kötü futbol oynayarak 3-0 kaybettiler. Yine Ertuğrul Sağlam'lı Beşiktaş döneminde oynadıkları maç 0-0 lık eşitlikle bitti. Kupada ise Mustafa Denizli'nin Beşiktaşına kendi sahalarında mağlup oldular. Trabzonspor'un derbilerdeki bu başarısızlığı, Fenerbahçe'nin ise evinde arkasına aldığı seyirci desteğiyle kolay kazanması bu derbinin Fenerbahçe lehine bitmesinin sürpriz olmayacağını gösteriyor. Bu maçın Fenerbahçe için medyada yer aldığı kadar zorlayıcı olmayacağına ve maçın sonucunun ligin seyrini olumlu yönde değistireceğine inanıyorum.

Sahanın ortasında seks !


Bir dönem ismi Beşiktaşla da anılan Hırvat savunma oyuncusu Dino Drpiç, eşi benzerine kolay kolay rastlanılmayacak bir olaya daha imza atmış. Dino Drpic, 208 Avrupa Şaompiyonası elemelerinde, Hırvatistan – İngiltere karşılaşmasından sonra orta sahanın ortasında sevgilisi Nives Celzijus ile seks yapmış. Sevgilisi ise bu olayla ilgili olarak bu Dino'nun en büyük fantezisiydi ve stad görevlilerinin haberi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bir şeydi demiş. Yorumsuz...

Satılık ilanı var !


Tom Hicks ve George Gillet tarafından 2007 yılında satın alınan Liverpool, tekrar satılığa çıkartıldı. Liverpool'un mali işlerden sorumlu yöneticisi Phil Nash, Kuveytli işadamı Nasser Al-Kharafi'yi gözüne kestirmiş. Daha önce Newcastle United için 300 milyon pound öneren işadamının bu teklifi kabul edilmemişti. 12 milyar poundluk servetiyle dünyanın 46.ncı zengini olan Al-Kharafi'den bu kez istenilen rakam 600 miyon pound. Bu satış gerçekleşirse Liverpool iki sene içerisinde iki kez el değiştirmiş olacak. Artık birilerinin futbol kulüplerinin, işadamlarının ününe ün katacağı bir sektör olmadığını hatırlatmalı. Umarım Liverpool satılmaz ve ikinci bir Süleyman Al Fahim vakası yaşamayız.

Haftasonu Programı


23 Ocak Cuma
20:00 Ankaraspor - Konyaspor / Lig TV
21:45 Derby County - Notigham Forest / NTV Spor
22.45 Belenenses-Benfica / Spormax

24 Ocak Cumartesi
13:30 Samsunspor - Kartalspor / D Spor
14:00 Sivasspor - Galatasaray / Lig TV
14:30 Abeerden - Rangers / Futbol Smart
17:00 Celtic - Hibernian / Futbol Smart
19:00 Beşiktaş - Denizlispor / Lig TV
19:15 Manchester United - Tottenham / NTV Spor
20:45 PSV - NAC Breda / Futbol Smart
21:30 Juventus - Fiorentina / NTV Spor
22.45 Braga-Porto / Spormax
23:00 Barcelona - Numancia / NTV

25 Ocak Pazar
13:00 Kasımpaşa - K.Erciyesspor / D Spor
15:30 Groningen - Ajax / Futbol Smart
16:00 Bologna - Milan / NTV Spor
18:00 Liverpool - Everton / NTV Spor
19:00 Fenerbahçe - Trabzonspor / Lig Tv

22 Ocak 2009 Perşembe

Dikkat edilesiceler ..


MARCUS BERG

Hollandayı, bu sezon Groningen formasıyla attığı birbirinden güzel gollerle sarsan İsveçli, her iki ayağını kullanabilmesi,öldürücü vuruşları ve yüksek hava hakimiyetiyle dikkatleri çekiyor.Henüz 22 yaşında olmasına rağmen Hollanda Liginde gol krallığına oynuyor.Her ne kadar Hollanda Liginde gol atmak marifetmiş gibi gözükmese de, attığı Van Nistelrooy vari goller kalitesini gösterir nitelikte. Takip etmekte fayda var.

21 Ocak 2009 Çarşamba

Roy Keane


"Bok gibi bir oyuncuydun, bok gibi bir menajersin. Seninle bir alakamın olmasının tek nedeni bir şekilde benim ülkemin takımının menajeri olman. Ve İrlandalı bile değilsin, seni İngiliz piçi.

(Roy Keane'nin, İrlanda Teknik Direktörü Mick McCarthy'ye sözleri)

20 Ocak 2009 Salı

İtalya'nın en iyisi!


İsveç tarihinin kuşkusuz en yetenekli futbolcusu Zlatan Ibrahimovic. O uzun boyuna rağmen bileklerine o kadar hakim ki, geçemeyeceği savunma tanımıyorum. Boy avantajından dolayı hava toplarında da oldukça başarılı. Yani her antrenörün takımında görmek isteyeceği bir oyuncu. Gerçekten İtalya’da yılın futbolcusu ödülünü almak için gerekenleri yerine getirdi. Hakkında yapılan tek olumsuz eleştiri fazla egoist bir kişiliğe sahip olup bunu futboluna da yansıtması ama belki de budur onu Zlatan Ibrahimovic yapan…

Kolay mı Tavşanı kapmak !


Real Madrid'in yıllardır yedek kalan yıldızı, Portsmouth'tan gelen sezon sonuna kadar kiralama teklifini reddetti. İngiliz Daily Star'ın haberine göre tavşan lakaplı yıldız,bu teklifi hemen reddetti ve Porstmouth'ta oynamak gibi bir düşüncesi olmadığını belirtti. Hünerlerini bir türlü sergileme fırsatı bulamayan bi oyuncu olabilir Saviola , ancak kesinlikle Portsmouth gibi orta sıra bi takıma gidecek kadar sıradan değil. Arjantin futbolunun yetiştirdiği önemli yeteneklerden kesinlikle. Hızı, tekniği ve kıvraklğıyla ön plana çıkan Saviola, bir diğer Arjantinli Higuain'e verilen şansın yarısını bulsa İspanya'nın tozunu yeniden attırır kanımca.

Palacios bitti bitiyor !

Tottenham Hotspur, Wigan'lı orta saha oyuncusu Wilson Palacios transferinde sona geldi. Wilson Palacios için ödenecek bonservis bedeli 15 milyon euro.Tottenham teknik direktörü Redknapp, Wigan'lı Palacios ile görüşmelerin sürdüğünü ve transferin büyük ölçüde bittiğini söyledi. Söylenecek pek de fazla birşey yok. Arsene Wenger'in Palacios ile ilgili iki cümlesi 15 milyon euro etti bile. Bakalım bu sezonu Manchester City mi gereksiz transfer rekoruyla kıracak, Tottenham mı ? Cevabı için geri sayım başladı.

18 Ocak 2009 Pazar

Alberto Gilardino



Küçük takımın büyük oyuncusuyum diyenlerden kendisi.Milan'da 3 sezon yokları oynadıktan sonra gittiği Fiorentina'da 16 maçta 12 gol attı bile.Parma'daki o mükemmel vuruşlarını hatırlatan gollerden hemde.Öyle en yakın takipçisi Milito gibi yarısını penaltıdan atarak da değil.Kuşkusuz Fiorentina'nın bu sezonki en büyük gol silahı ...