29 Ocak 2009 Perşembe

Çabuk sönen yıldız adayları 3


İBRAHİM AKIN

Onu ilk kez İzmir Alsancak stadında, Altay formasıyla izlediğimde keşke bir gün taraftarı olduğum Beşiktaş'a gelse demiştim kendi kendime.Keza öyle de oldu,bir buçuk sezon sonra Beşiktaş İbrahim Akın'ı transfer etti. Raket gibi kullandığı sol ayağının yanı sıra, müthiş sürati ve mesafe tanımadan attığı şutlarıyla herkese umut saçıyordu İbrahim Akın. Del Bosque döneminde sezonun ilk maçında sol kanatta gösterdiği harika performans, onu artık spor medyasının yakından takip ettiği genç yetenek olarak piyasaya çıkartmıştı. Peki sonra ne oldu ? Gerek basının ilgisi, gerek artık İstanbul gecelerinde bilinen bir ünlü olmasının getirdiği şöhret, onu herkesi imrendiren performansından uzak kılar ve Beşiktaş kapalı tribününün en çok küfrettiği oyunculardan biri haline getirir.Sergen abisinin izinden gittiğini her fırsatta söyleyen İbrahim Akın sosyal yaşantısında Sergen'i aratmazken, ortaya koyduğu futbolla bir çok Beşiktaş taraftarının tepkisini çekmeye başlamıştır artık. Jean Tigana döneminin vasat oyuncularından olmasına rağmen, Beşiktaş yönetiminin ondaki potansiyele inanarak en çok taviz verdiği oyunculardan biri olmuştur hep.Ancak ne yazık ki kendine bir türlü çeki düzen verememesi Ertuğrul Sağlam'ın da sabrını taşırır.20 yaşında büyük bir yıldız adayı olarak geldiği İstanbul'da, 24 yaşında ligin kalbürüstü takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor için ter dökecektir artık. Baktığınız zaman Sevilla'nın genç sol açığı Diego Capel'den hiçbir anlamda yetenek farkı taşımayan bir oyuncu olmasına rağmen artık bırakın tüm dünya tarafından tanınmayı, Türkiye'de bile ismini birkaç maç dışında pek duymayacağımız bir futbolcu olup çımıştır İbrahim Akın. Ve bir zamanların ümit veren genç yeteneği de artık sıradan futbolculardan olma yolunda ilerlemektedir.

1 yorum:

Mustafa dedi ki...

o gerizekalı serdar özkan'da sergen'i örnek alıyor. bunlar kendi kendini bitiriyorlar. almayın kardeşim şu adamı örnek. gidin hagi'yi alın. illa beşiktaş'tan örnek alacaksanda kaptan tayfur havutçu'yu falan örnek al.

burak yılmaz gibi kendine çok şans verdik ama ibrahim akın bunu kullanamadı. sezon başı ibb'de ii oynuyordu şimdi adını duyamıoruz yine.