28 Ocak 2009 Çarşamba

Antalyaspor 0-2 Beşiktaş


Antalya’da yağan yağmur nedeniyle zemin özellikle ilk yarıda pek uygun değildi.Beşiktaş Cisse-Uğur çift önliberosuyla klasik 3-4-3 sisteminde başladı maça. Antalyaspor’da orta sahada kalabalıklaşamayıp, oyunun kontrolünü Beşiktaş’a verince Beşiktaş’ın işi iyice kolaylaştı ve nihayetinde Beşiktaş bu sezon deplasmandaki en çok pozisyon zenginliğini bu maçta yaşadı.Aslında Mustafa Denizli beraberliğe razı çıkmıştı maça.Ancak Antalyaspor’da Mehmet Özdilek’in cesur,çift forvetli sistemi Beşiktaş’a çok boş alan bıraktı. Ben özellikle Antalyaspor’un İtalya Ligi takımları gibi ortasahada çok koşan pas yapan iki ortasaha, kanatlarda hücuma dönük oyunculardan kurulu sistemini beğendim.Mehmet Özdilek yönetiminde rahatlıkla kümede kalacağına inanıyorum.Beşiktaş’ta özellikle Ekrem Dağ her geçen gün üstüne koyuyor.Mükemmele yakın oynadı.Hem hücümda hem savunmada çok önemli rol üstleniyor. Bir de ciğeri var allah vergisi. Beşiktaş’ın jokeri konumunda şuan.Sol bek,sağ bek ön libero her yerde oynadı.Bu maçın bir diğer önemli ismi Bobo’ydu.Bobo’nun döndüğü maç oldu bu bir anlamda. Mustafa Denizli Bobo-Nobre-Holosko ayarlamasını iyi yaparsa hücüm anlamında sıkıntı kalmaz gibi duruyor bu sezon için.Ancak oynattığı sistemde orta sahayı kalabalık tutan,ayağa sağlam pas yapan takımları bırakın yenmek, puan almak bile hayal olur ilerisi için.Beşiktaş’ta özellikle kontra atak yakalayıp 4’e3,3’e2 giderken son pasta başarısızlık dikkati çekiyor. Onu yapabilseler bu maç dört beş olurdu.Mustafa Denizli bu konuya ağırlık vermesse sonra çok üzelebilir.Sonuç olarak, Beşiktaş günü kurtarmaya devam ediyor ama ilerisi için umut vermiyor.Yine de buradan aldığı 2-0’lık galibiyet önemli bir başarıdır.

1 yorum:

Mustafa dedi ki...

denzli hoca bir bir yanışlarını görüyor denizli maçından koparılan zar zor 3 puandan sonra bu maça ii hazırlanmış. çift ön libero düşüncesi çok ii. ertugrul hocada uyguluordu. tandemdeki oyunculaar için çok ii oluyor zaten. zapo yoktu maçta. sivok -gökhan ile lar diye düşündüm ama hoca 3-4-3 sistemini düşündü. tandemdeki adamlar zaten toramn ile zan. önündeki adamlar sağlam olursa onlarda çok az hata yaparlar. hatayı en aza indirirler.

bu ma için bobo beşiktaş için en büyük kazanç.hocada haklı yedek bırakma kousunda. gidipte formda bioyuncuu kesemez. nobre yi diorum. şimd bobo iki gol atınca hocanında işine geldi. tak diye 11 e koyacak.

ben beşiktaş ı yine beğenmedim ama kazanmayı ii biliorlar. kendi evinde rahatlar. haftasonu evinde antalayı yener. kupda bida evinde yener tur atlar.

sevgiler, saygılar...