7 Şubat 2009 Cumartesi

Galatasaray 1 - 1 Kayserispor

Yine tatsız tuzsuz zevksiz bir maç. Galatasaray'ın son birkaç maçında alıştığımız sahne tekrarlandı yine bugün Ali Sami Yen'de. Hadi Lincoln dönüyor takım toparlanır diyorduk, nafile. 30' a kadar izin verdiler sadece. Fenerbahçe'den umudum yok da Sivas ve Trabzon aldı başını gidiyor. Galatasaray'ın toparlanmaya ihtiyacı var.
1-0 a kadar yine idare etti iki takımda. Kayseri alıştığımız defansif oyununu oynuyor, Galatasaray da yükleniyordu. Kırmızı karttan sonra herşey değişti. Galatasaray kapanıp kontratak yapmaya çalıştı, ama bunu yapacak ne bu tip forvet var Galatasaray da ne de bu tip orta saha ve kanatlar. Saçma sapan bir oyun ortaya çıktı. Skibbe'nin resmen izlediği ve hakemelere bağırmakten başka hiçbir şey yapmadığı bir oyun.. Sabri'nin kullandığı kornerler duran toplar yine saç baş yoldurdu, Arda düşüşteki performansını daha da düşürdü, neden sol bekte oynadığına anlam vermediğim Mehmet Topal doğal olarak beklenenden uzaktı, onun dışındakiler de vasatı aşamadı zaten. Dakikalar geçtikçe Galatasaray daha da kapandı ve tam içimden yine saçma bir son dakika golü yemessek.. diye geçirirken, bütün maç iyi oynayan De Sanctis öyle bir gol yediki.. yeme de yanında yat. Buffon'un yerini kapma yolunda önemli bir adım attı gerçekten. Tek sevindirici nokta bugün birçok yerde hala sakat ve oynamayacak durumda olduğunu okuduğum Linderoth'u tekrar sahada görmemdi. Kaliteli futbolcu kendini belli ediyor, pasları aylardır o bölgede Ayhan'ı izleyen biri olarak beni gayet tatmin etti. Sonuç olarak yakında Uefa maçları var, Galatasaray'ın ne yapıp edip eksi performansına dönmesi lazım yoksa Bordeaux maçları tam bir hezimet, ligde de şampiyonluk hayal olur.

Hakemlere yükleniliyor diyorlar ya hep Türkiye'de, şu maçı izlesin bunu söyleyenler aynı şeyleri bana tekrar söylerlerse cidden bir daha Türk hakemini eleştirmem. Selçuk Dereli hakkında söylenecek hiçbirşey yok. Bunu Galatasaray adına söylemiyorum sadece, baştan sona Agahowa'nın kendini atmasından dolayı gördüğü sarı kart dışında belki bütün kararları yanlıştı. Lincoln'ün ilk sarı kartıyla başlayan fiyasko, Emre Aşık'ın son dakikada ceza sahasında topu resmen eliyle itmesine ve penaltı kararı çıkmamasına kadar sürdü. Bu kalitesizlik, bu baştan savmalık, vurdumduymazlık nereden geliyor anlamıyorum. Çok klasik bir söylem ama Türk hakemliği gerçekten berbat durumda.

Bir parantez Nonda'ya açalım. İyi yolda. Bugün attığı gol de tam ondan beklenen yırtıcı santafor tipi bir forvetin gollerinden biriydi. Böyle devam et Nonda.

Hiç yorum yok: