10 Ocak 2009 Cumartesi

Yusuf ve Beşiktaş



Beşiktaş ani bir operasyonla Bursaspor'un tecrübeli yıldızı Yusuf Şimşek'i transfer etti. Transferiyle birlikte de birçok tartışma başladı bile. Bu transferin iki yönü var. İlki Yıldırım Demirören yönetiminin seçim öncesi kendini kurtarma çabası. Yönetim buldu Yusuf'u , hem ucuz hem yetenekleri belli , hem de yıldız, hemen bitirdiler işini. Onlar ne anlasın futbolun taktik yapısından, oyuncunun gerekeninden , ön liberosundan. Yıldız futbolcu transfer ettiler işte. Zaten anlamaya ne gerek var , bu halleriyle 5 senedir yönetiyorlar kulübü. Oh tamam yine günü kurtardılar ya sorun yok. Zaten adam da doğuştan Beşiktaşlıymış daha ne olsun onlar için. Bir de transfer için 1 trilyon, bir genç oyuncu ve savunma oyuncusunu verdi Beşiktaş. Karşılığında da 34'lük Yusuf'u aldı. Yahu Seedorf'u mu aldın be adam !

Bir de bu transfere Mustafa Denizli açısından bakmak lazım. Denizli'nin aklından geçen Yusuf gibi iyi bi yedekle Delgado'nun performansını arttırmak. Sana muhtaç değiliz hesabı. İkisini beraber oynatmak gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum çünkü o da biliyor ki şu anda oynattığı sistemde iki günümüz çağına uymayan, savunma yapmayan topçuya yer yok. En fazla birine katlanılabilir , ikincisi intihardır. Mustafa Denizli'de Yusuf tranferiyle önemli bir kumar oynadı. Artık karşısına aldığı onlarca Beşiktaşlıya Yusuf transferinde haklı olduğunu kanıtlamak zorunda.

Peki ya tersi olursa ? Yusuf kumarı tutmaz ve Beşiktaş şampiyon olamazsa ? İşte o zaman Demirören - Denizli el ele giderler , ha birde yanlarına Yusuf'u alırlar kanımca.

Hiç yorum yok: