6 Ocak 2009 Salı

"10 numara" Topçular

Rodrigo Barbosa Tabata
"Ben Pele'nin 10 numara giydiği bir takımdan, 10 numara giyerek bu takıma geldim." Bunlar Gaziantepspor'a geldikten sonra ilk sözleriydi Tabata'nın. Gaziantep'in Fenerbahçe'yi yendiği ilk maçta gol atarak gerçek bir on numara olduğunun sinyallerini verdi. İlerleyen haftalarda yaptığı asistler ve attığı gollerle Gaziantep halkının sevgilisi haline gelen Tabata benimde beğenerek takip ettiğim oyunculardan biri oldu, gerek oyun görüşü, gerek tekniğiyle olsun her anlamda futbolseverlerin göz zevkine hitap etti. 17 maçta attığı 8 golle ve yaptığı asistlerle Gaziantepspor'un vazgeçilmezi,beyni,herşeyi. Zaten Tsl'de ilk devrenin bitmesinin ardından Trabzonsporlu yöneticiler gecikmeden Tabata ile ciddi olarak ilgilendiklerini açıkladılar. Şuanki haliyle 3 büyüklerde rahatça ilk 11'e girebilecek bir oyuncu.

Cassio De Souza Soares Lincoln
Geçen sezon Galatasaray camiasını ayağa kaldıran transferiyle Lincoln, Galatasaray'ın en çok para harcadığı yabancılardan biriydi. Galatasaray taraftarı daha Türkiye'ye ayak basmadan ismine şarkılar yazmaya başlamıştı. Forma satışlarını patlatmıştı, ancak ne olduysa oldu ve Lincoln Türkiye'deki ilk sezonunu başarısız geçirdi, hiçbir lig derbisinde forma dahi giymedi.
Sakat olduğu söylendi, aslında sakat olmadığı Galatasaray'da mutsuz olduğu oynamamak için bahaneler uydurduğuda söylendi. Yani her hareketiyle olay oldu Lincoln ne yapsa üzerine bir şeyler yazıldı, çizildi ve ilk sezonu futboldan uzak geçti. Yazın Galatasaray birbiri ardına isim yapmış yabancı futbolcular almaya başlayınca Galatasaray taraftarının bir numaralı merak konusu Lincoln ve yabancılarının performansının nasıl olacağıydı. Ve lig başladığında görüldü ki Lincoln damarlarında akan Brezilyalı kanına daha fazla karşı koyamamış. Gelen diğer yabancılarla hemen uyum sağlayan Lincoln tabiri caizse ligin ilk yarısında "şov" yaptı. Gol attı, asist yaptı, ortasahada top kaptı, top sektirdi (!) ve ayrıca mücadelesiyle alkış aldı. Galatasaray taraftarını mest eden Lincoln yaptığı 14 asist ve attığı 8 golle takımını adeta sırtında taşıdı. Ligin ilk yarısında bomba gibi bir performans sergileyen Lincoln'un takımını üç kulvarda da başarıya taşıyıp taşıyamayacağı merak konusu.


1 yorum:

berkp dedi ki...

cok harikasın 1 numarasın