12 Ocak 2009 Pazartesi

Bosman Top 10

Lucas Neill
Bir dönem Galatasaray’la adı geçmesinden dolayı Türk futbolseverlerin de yakından takip ettiği West Ham kaptanının kontratı 2009 sezon sonu itibariyle sona eriyor. 31 yaşındaki futbolcunun West Ham’dan ayrılıp ayrılmaması hala bir muamma olsa da, Premier Lig’deki orta sıra takımlarını peşinden koşturacağına kesin gözüyle bakılıyor.



Steve Harper
Newcastle’ın yedek kalecisi, yıllardır Shay Given’ın gölgesi olmaktan bıkmış durumda. Artık forma giymek isteyen bu yetenekli kalecinin ayrılıp ayrılmayacağı, klübün Given politikasına göre şekillenecek. Ancak her iki durumda da, gelecek sezon Harper’ı Premier Lig’in sonucuna teşkil edecek bir kaleci olarak izleyeceğiz.




Ryan Giggs
Artık Manchester United’ın simgesi haline gelmiş emektar futbolcunun da kontratı bu sezon sonunda sona eriyor. Artık 35 yaşına gelen Giggs’in ya kontrat yenileyeceği ya da emekli olması söz konusu. Bu saatten sonra başka bir kulübe gitme bir düşüncesi olmadığı da açıkça görülüyor. Ancak gerçeğe en yakın tahmin bir yıl daha United forması giymesi yönünde.



Carlos Idriss Kameni
Kamerun Milli Takımının ve Espanyol’un formda kalecisi kuşkusuz en ilgi çeken bonservissizlerden biri. Onun için, bu sezon sonunda her geçen gün yükselen formunun ve genç yaşının getireceği daha iyi bir kulüp ve teklif bekleniyor.






Gary Neville
Wes Brown ve Brezilyalı genç sağ bek Rafael’in takıma oturmasıyla Neville’in yavaş yavaş sallanmaya başlayan tahtı artık yıkılma noktasına geldi. 34 yaşındaki oyuncunun kardeşi gibi başka bir kulübün yolunu tutup tutmayacağı merak konusu.





Mark Van Bommel
Sezon sonu itibariyle kontratı sona erecek ve Bayern Münih’e büyük ihtimalle veda edecek olan 32 yaşındaki futbolcunun, Premier Lig kulüplerini peşine düşürdüğü konuşuluyor. İlerleyen yaşına rağmen onun da transferiyle ses getirecek bir oyuncu olduğu apaçık ortada.




Daniel Sturridge
Henüz 19 yaşında olan Sturridge’in kontratı da sezon sonunda sona eriyor. Sturridge açık bir şekilde gelecek vaat ediyor ve City’in de onu elde tutmak istediği konuşuluyor. Ancak her ne kadar çocukluğundan beri City taraftarı olduğunu açıklamış olsa da, önüne gelen herkese teklif yapan City’de istediği kadar oynayamayacağı açık. Eğer her maç ilk 11 başlayacağı bir takıma giderse 3-5 yıl sonra dünyada adından söz ettirecektir.


Michael Owen
Sakatlık sorununu tam olarak bir türlü halledemeyen Owen’ın da sene sonu Newcastle’dan ayrılması bekleniyor. Son seneleri sönük geçse de, henüz sadece 29 yaşında olan bu oyucunun yeni bir kulüpte yeniden doğması işten bile değil. Manchester City ise onunla adı geçen klüpler arasında başı çekiyor.




Michael Ballack
32 yaşındaki futbolcunun ayrılıp ayrılmaması, hala bir soru işareti. Her an her şey olabilir ancak yapılan açıklamalara bakıldığında kulübünde kalması bekleniyor. Her şeye rağmen Chelsea’den ayrılması ise ses getirecek bir transfer olur.





Carlos Tevez
Şüphesiz artık bir dünya starı haline gelen Tevez’in ise kalıp kalmayacağı merak konusu. Berbatov’un da gelişiyle Manchester’ın ona pek de sıcak bakmadığı dedikodular arasında. Real Madrid ise bilindiği gibi onu almak için elinden geleni yapacak gibi.

Hiç yorum yok: